Over Duurzaam Projects

Het bedrijf Duurzaam Projects voorziet in turnkey projectmanagement. Kortgezegd houdt dit in dat zij het projectmanagement voor verschillende klanten in retail, kantoor, sport en hotel op zich nemen en ervoor zorgen dat projecten – je raadt het al – sleutelklaar wordt opgeleverd. Om dit voor elkaar te krijgen, werken ze met verschillende, gespecialiseerde partners. En die partners werken dan ook weer samen met onderaannemers, uitzendbureaus of zzp’ers. Kortom: werken met een keten.

Compli draagt bij aan de compliance van Duurzaam Projects

Wet- en regelgeving, privacy en een zorgvuldige administratie; als je bedrijven inhuurt om voor je te werken, heb je hier mee te maken. Compli maakt ondernemen makkelijker door deze activiteiten over te nemen. Met het softwareplatform dat ze hebben ontwikkeld, ondersteunen ze bedrijven om aansprakelijkheidsrisico’s te beperken als ze werk uitbesteden aan derden, bijvoorbeeld onderaannemers of zzp’ers. Een van de bedrijven die gebruik maakt van Compli, is Duurzaam Projects B.V. Maar waarom?

Het probleem

Werken met een keten betekent ook risico’s. Je bedrijf kan aansprakelijk worden gesteld als er ergens in jouw keten een bedrijf is dat zich niet houdt aan hun wettelijke verplichtingen:

  • Wka (Wet ketenaansprakelijkheid)
  • Wav (Wet arbeid vreemdelingen)
  • Waadi (Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs)
  • WagwEU (Wet arbeidsvoorwaarden gedetacheerde werknemers in de EU)
  • AVG (Europese algemene verordening gegevensbescherming)

Door een zorgvuldige ketenadministratie bij te houden, wordt het risico dat in de keten deze wet- en regelgeving wordt overtreden, kleiner.

Duurzaam Projects was veel tijd kwijt met het invoeren en bijhouden van hun ketenadministratie. Het was iedere dag weer een flinke uitdaging om te borgen dat hun keten aan alle wettelijke verplichtingen voldeed. Welke gegevens moeten er nou precies worden vastgelegd? Hoe doen we dat AVG-proof? Tel daarbij op dat het controleren van alle bedrijfs- en persoonsgegevens een nogal tijdrovende zaak was en je begrijpt dat Duurzaam Projects op zoek ging naar een veilige en gebruiksvriendelijke oplossing voor hun ketenadministratie. Toen ontdekten ze Compli.

De aanpak

Duurzaam Projects nam contact op met Compli om te kijken wat er mogelijk zou zijn. Al snel hadden ze door dat Compli de kennis en ervaring van de wet- en regelgeving had én de expertise om een veilige, intelligente en gebruiksvriendelijke software te leveren. Ze besloten Compli in te huren voor een aantal bouwprojecten voor een grote, nationale retailer. Dit gaf Duurzaam Projects de kans om te kijken hoe de software voor hen zou werken in de praktijk. De pilots werden een groot succes.

Om nog beter te kunnen voldoen aan de vraag van Duurzaam Projects en de bedrijven in de keten, heeft Compli naderhand een vragenlijst rond laten gaan bij de onderaannemers en hun medewerkers die het Compli platform gebruikte. Daar kwam uit dat medewerkers vooral heel blij waren dat ze zich met hun telefoon konden aanmelden op het bouwproject. Bovendien kwamen ‘gemak’ en ‘gebruiksvriendelijkheid’ als sleutelwoorden naar voren.

Op basis van deze pilots heeft Compli de software geoptimaliseerd en aangepast aan de wensen van Duurzaam Projects. Er werden aanvullende functies toegevoegd aan de software, waaronder een functionaliteit waarmee medewerkers snel hun eigen identiteit konden aan tonen door het maken van een selfie. Handig!

Compli heeft ervoor gezorgd dat Duurzaam Projects zich geen zorgen hoeft te maken als er een controle van de Belastingdienst of Nederlandse Arbeidsinspectie komt. Ook hoeven ze niet bang te zijn dat bedrijven in hun keten de wet overtreden. Op deze manier voorkomen ze flinke boetes.

De toekomst

Ook nu Duurzaam Projects met Compli werkt, blijft Compli bezig met het optimaliseren van de functies, gebaseerd op de feedback van de klant. Zo hoopt Compli te kunnen voorzien in een alles-in-een oplossing die de gehele workflow van de ketenadministratie automatiseert. Benieuwd geworden?